lukoil-banenr

Apple iGO este un studiu de design pentru un sistem de transport autonom

Apple este unul dintre cei mai influenţi jucători din domeniul IT în lume, fiind cunoscut pentru multe gadgeturi: de la calculatoarele MAC până la telefoanele iPhone.

Pilot Autoexpert

Dar ce-ar fi dacă Apple s-ar lansa în producţia de maşini?

De fapt, iGo nu este o maşină în sine, ci e conceptul unui sistem de mijloace de transport şi al unei infrastructuri, toate gândite în stil Apple, aplicând eficienţa şi designul mimimalist, dar stilat.

Cel mai uimitor e că Shane Baxley imaginează trei vehicule, nu doar unul, fiecare destinat unor necesităţi de transport clare: iMe este o ”capsulă” pentru o singură persoană, iUs este un fel de coupe, pentru transportul a doar doi pasageri, iar iWe este versiunea familistă, destinată voiajelor mai lungi.

Designerul a luat în calcule şi aplicaţii speciale pentru iPhone, în timp ce vehiculele au propulsie electrică, de origine Tesla. Un alt aspect interesant este designul simetric, vehiculele putându-se deplasa în ambele sensuri.

Apple iGO sunt vehicule autonome, care comunică între ele şi sunt controlate prin Apple Cloud Network, astfel timpul de deplasare şi consumul de energie devin eficientizate. Încă un aspect original al proiectului respectiv este ideea folosirii suprafeţei vitrate ca ecran de afişare a informaţiilor din Cloud.

Comentarii