lukoil-banenr

Tot mai multe maşini „străine” ne vizitează ţara! Astfel, vreme de 7 zile, 1,7 milioane lei au fost alocați în bugetul de stat din eliberarea a peste zece mii de viniete.

Pilot Autoexpert

În numai o săptămână, frontiera de stat a Republicii Moldova, atât pe sensul de ieșire cât și cel de intrare în țară, a fost traversată de circa 52 mii autoturisme, peste 14 mii autocamioane și în jur de 2072 autocare. De menționat, că cele mai multe unități auto au traversat frontiera de stat a RM prin frontiera moldo-română și anume: Postul vamal Sculeni-Sculeni (auto) – 12196 unități de transport ; Postul vamal Leușeni-Albița (rutier) – 11946 unități de transport; Postul vamal Giurgiulești-Galați (rutier) – 9944 unități de transport.

Potrivit datelor oferite de Serviciul Vamal, pe parcursul săptămânii trecute au fost eliberat 9049 de viniete, ceea ce înseamnă că în bugetul de stat au fost allocate peste 1,7 milioane de lei. În aceste condiţii, Serviciul Vamal face apel la atitudinea responsabilă a cetăţenilor și respectarea procedurii de achitare a taxei – Vinieta din timp.

Totodată, persoanele sunt atenționate să nu recurgă la acţiuni ce sfidează legislaţia, implicit falsificarea Vinietei. Datorită mecanismelor de control şi sistemului automatizat de evidenţă gestionat de Serviciul Vamal, orice tentativă de fraudare a legii va fi depistată cu aplicarea sancţiunilor conform legii. Astfel, în perioada vizată au fost depistate 8 cazuri și aplicate amenzi în sumă de 24 mii lei. Reamintim că taxa pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova de către autovehiculele înmatriculate în străinătate variază de la 4 euro pînă la 50 euro.

Comentarii