lukoil-banenr

Aproape 1000 de procese verbale au fost întocmite de către agenții rutieri pe numele proprietarilor de automobile cu plăcuțe de înmatriculare străine în perioada 29 mai și până în prezent! Acțiunile au avut loc în cadrul unei operațiuni comune a Inspectoratului Național de Patrulare în comun cu angajații Misiunii EUBAM, inclusiv și angajații Poliției de Frontieră.

Pilot Autoexpert

În scopul respectării necondiţionate a prevederilor Regulamentului circulaţiei rutiere, dar și altor acte normative, începând cu data de 29 mai, au fost verificate mai multe vehicule cu numere străine conform cerinţelor, reglementărilor tehnice şi standardelor naționale și internaționale. Astfel, de la începutul operațiunii, echipele mobile au documentat 913 de contravenții în acest sens.

Cel mai frecvent, șoferii au exploatat vehiculele: -reutilate fără autorizaţia de rigoare, cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare sau alte defecte tehnice interzise prin regulile de circulaţie rutieră – 528 de contravenții; -cu încălcarea regulilor de înmatriculare, înregistrare de stat sau de revizie tehnică – 325 de contravenții; -cu încălcarea regulilor vamale (vinieta) – 60 de cazuri. În acest context, în scopul reducerii numărului accidentelor rutiere cu implicarea vehiculelor înmatriculate în alte state, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă conducătorilor auto să asigure exploatarea acestora conform cerinţelor tehnice, standardelor în vigoare şi reglementărilor ecologice. La fel, să conducă unitățile de transport cu maximă prudență, evitînd șofatul în stare de ebrietate alcoolică sau stare de sănătate nesatisfăcătoare.

Comentarii