lukoil-banenr

Arcspeed este un roadster electric nou, de la australieni

Arcspeed va utiliza acelaşi motor ca modelul Varley evR450, iar asta înseamnă că timpul necesar ca să ajungi de la 0 la 100 km/h este tot de 3,8 secunde, iar viteza maximă – pe undeva pe la 200 km/h.

Pilot Autoexpert

Din orice unghi ai privi maşina, este posibil să ai impresia că este neterminată. Poate să semene cu un skateboard la scară mai mare, cu un cart care a fost îndopat cu steroizi sau cu un model care a fost decapitat şi are un centru de greutate foarte, foarte coborât. Motorul electric este plasat în partea din spate şi acţionează asupra roţilor din aceeaşi zonă. Acesta este se hrăneşte cu energie de la un acumulator litiu-ion montat sub cabina în care pot să fie găzduite două persoane.

Dacă în cazul lui Varley evR450, constructorii au ştiut exact ce vor să realizeze – adică primul supercar electric australian – situaţia s-a schimbat dacă ne referim la Arcspeed. Acesta a fost proiectat iniţial pentru a fi echipat cu un propulsor benzinar, dar echipa de producţie s-a răzgândit şi a decis să-l transforme pe acest roadster într-un vehicul prietenos cu mediul.

Arcspeed va fi scos la vânzare în special pentru piaţa australiană, dar în funcţie de comenzi, maşina poate să ajungă şi pe alte meleaguri. Desigur, asta dacă se vor găsi persoane dispuse să plătească aproximativ 75.000 de Euro şi s-ar putea să se găsească, dacă ai în vedere faptul că este puţin mai ieftin în comparaţie cu Tesla Roadster.

Problema este că modelul australian ar putea fi scos la vânzare abia pe la sfârşitul anului 2012, dar asta rămâne de văzut.

Comentarii