lukoil-banenr

Arrinera Hussarya: o reinterpretare poloneza a modelelor Lamborghini

Ei bine, dupa atata asteptare, polonezii vin pe piata cu modelul Hussarya. Numele supercarului provine de la ostasii armatei poloneze din secolul al doisprezecelea, botezati husari.

Pilot Autoexpert

La capitolul design, Arrinera a lucrat mai bine de 14 luni, iar look-ul lui A.H.1, prototipul din care a fost inspirat supercarul Hussarya, a fost imbunatatit pentru a face fata la conditii reale. Tot la acest capitol, ar trebui sa amintim faptul ca modelul polonez seamana izbitor de mult cu produsele constructorului din Sant’Agata Bolognese.

In ceea ce priveste dimensiunile, Hussarya se incadreaza intre Gallardo si Aventador. Acesta este cu 100 mm mai lung decat Gallardo si are un ampatament mai scurt decat al lui Aventador cu doar 7 mm. Arrinera Hussarya este propulsat de un motor V8 de 6.2 litri pozitionat in partea din spate a caroseriei. Acesta dezvolta 650 de cai putere si, conform declaratiilor producatorului, sprinteaza de la 0 la 100 km/h in doar 3.2 secunde.

Modelul va intra in productie anul viitor si va fi asamblat in Polonia de o divizie a celor de la MAN. Pana atunci, Hussarya va fi supus unor teste riguraose in Spania.


Comentarii