lukoil-banenr

Artistul plastic detinator al unui model Chevrolet Spark este noul ‘Picarso’

Cook, originar din Solihull, Marea Britanie, transforma pasiunea sa din copilarie pentru arta, masinute de jucarie si marca Chevrolet intr-un stil unic de pictura. Acesta introduce pneurile masinutelor in vopsea acrilica pentru a crea „miscari de pensula” prin conducerea masinutelor care imprastie vopseaua pe panza, realizand astfel picturi moderne personalizate.

Pilot Autoexpert

„Picturile mele definesc stilul PopBang – o explozie placuta de culoare care abordeaza teme cu autovehicule, jucarii si bunuri de larg consum”, a declarat Cook. „Totul a inceput de cand o prietena mi-a daruit o masinuta teleghidata. Mi-a spus sa nu o iau cu mine la atelier si sa nu o murdaresc de vopsea, asa ca am facut exact opusul!”

Arta devine accesibila tuturor

Lucrarile de arta in stil „PopBang” ale lui Ian au fost expuse in diferite centre comerciale, circuite auto, galerii de arta si au ajuns chiar pe copertele a numeroase reviste din afara Marii Britanii si din Europa – cea mai recenta dintre acestea in Barcelona, Spania. Ian a realizat, de asemenea, una dintre lucrarile sale in stil „PopBang” in transmisiune directa la un post de televiziune.

Ian detine peste 100 de masinute teleghidate cu ajutorul carora creeaza o gama variata de efecte de pensula, prin trecerea pneurilor acestora prin vopsea acrilica si apoi pe panza. Printre masinutele sale teleghidate preferate se numara un Chevrolet Camaro 2011 si WTCC Cruze, care i-au fost daruite de pilotul de curse Chevrolet, Rob Huff.

„In arta, nu imi place sa ma ghidez dupa reguli, desi sunt licentiat in Arte plastice. Gandesc liber – imi place ideea ca poti crea arta si te poti distra in acelasi timp, ca aceasta poate fi accesibila tuturor si ca poate provoca reactii din partea admiratorilor.”

Ian, care a creat peste 250 de opere de arta cu autovehicule, nu este constrans de spatiu sau de amplasament. Cea mai mare panza creata de acesta este portretul lui Lewis Hamilton, care masoara 8 metri inaltime si 12 metri lungime, expusa pe celebrul pod Tower Bridge din Londra in anul 2008. Pentru aceasta, Cook a utilizat, de asemenea, un camion de curse de 1.000 CP si autoturisme adevarate in loc de pensule.

„Ideile unice si neobisnuite au forta si pot avea un impact imediat, indiferent daca este vorba despre portrete sau autovehicule”, a declarat Cook. „Uneori, oamenii nu cred ca operele de arta pot fi create in cele mai neobisnuite moduri – chiar si dupa ce au asistat la procesul de creatie!”

Atacul Spark!

Cea mai mare masina teleghidata din colectia de masini pentru pictat a lui Ian este autovehiculul Chevrolet Spark.

Autovehiculul de oras este „decorat” cu un strat de vinil reprezentand lucrarile sale, arata ca una dintre masinile sale teleghidate si il ajuta in efortul sau depus in calitate de artist din comunitate care lucreaza cu scolile, universitatile si grupurile de tineri.

„Am convingerea ca procesul de creatie artistica ar trebuie sa fie accesibil pentru toata lumea, fiind o provocare adusa unor idei elitiste predominante in arta. Datorita culorilor sale stridente si atractiei pe care o exercita asupra tinerilor, modelul Spark atrage imediat orice privire si devine subiect de conversatie.”

De la crearea prototipului Camaro in cadrul Salonului Auto de la Londra din 2008* prima sa opera de arta pentru Chevrolet – Ian a creat 12 piese pentru Chevrolet si peste 100 de opere de arta individuale utilizand tehnica sa cu masini teleghidate. Niciuna dintre aceste lucrari nu a fost realizata cu pensula!

Ian este un sustinator dedicat (si fost membru al juriului din Marea Britanie) al concursului de arta paneuropean Young Creative Chevrolet, care aduce laolalta studenti de pe intreg teritoriul Europei intr-o competitie care vizeaza o serie de discipline, inclusiv fotografie, video, moda si arte vizuale.

„Am avut multe comenzi din partea Chevrolet”, a declarat Cook. „Mi-au placut dintotdeauna autovehiculele Chevrolet, inca de cand erau la moda modelele Camaro clasice. Fiind pasionat de autovehicule, asocierea cu Chevrolet reprezinta o colaborare fantastica.”

Comentarii