lukoil-banenr

La cum evoluează astăzi lucrurile, ne dăm bine seama de faptul că suntem la un pas de a cunoaşte o nouă eră a automobilelor, cea a vehiculelor autonome. Marii producători auto au lansat deja modele care beneficiază de o mulţime de tehnologii inovative, capabile să te ducă desinestătător prin traficul aglomerat, însă nu toate maşinile „sunt lăsate” să facă acest lucru, aşa cum inginerii continuă să îmbunătăţească sistemele autonome.

Pilot Autoexpert

Iar problema rămâne a fi mai mult la nivel de software, aşa cum pe partea tehnică, automobilele sunt dotate cu sisteme de localizare GPS, camere video, infraroşu, scanere 3D şi chiar radare. Practic maşinile pot să „vadă” cum arată lumea în care trăim, însă nu au învăţat să o desluşească.

La acest fapt contribuie şi compania ScanLAB care lucrează la devzoltarea unei noi generaţii de scanere 3D. Acestea ar trebui să le fie de ajutor maşinilor, oferindu-le o „vedere mai clară” a tot ce le înconjoară. Britanicii au făcut şi o primă demonstraţie a acestor tehnologii, ilustrând străzile Londrei în regim de scanere cu laser 3D.

Comentarii