lukoil-banenr

Ascultă-i vocea lui Stratos

Lancia Stratos este un model care l-a impresionat pe Jeremy Clarkson din mai multe motive şi pe bună dreptate. Mai multe exemplare originale şi-au făcut apariţia la Rally Legend 2011, un eveniment care s-a desfăşurat în San Marino. Este una dintre cele mai spectaculoase maşini de raliu, care în ciuda defectelor pe care le-a avut, a reuşit să îşi noteze în palmares trei victorii consecutive la Campionatul Mondial de Raliuri din anii 1974, 1975 şi 1976.

Pilot Autoexpert

Lancia Stratos nu a fost decisă de la început în legătură cu motorul pe care îl va avea. În cele din urmă, a fost echipată cu un motor V6 de 2.4 litri împrumutat de la Dino, care a fost realizat de Ferrari, dar nu i-a purtat niciodată numele. Performanţele acestuia au fost modificate, la fel ca şasiul provenit de la Ferrari.

Ne oprim cu vorbele şi te invităm să urmăreşti un clip cu legendarele modele Lancia Stratos, dar nu înainte de a-ţi propune să-ţi reglezi volumul sistemului audio sau boxele. Nu e chiar de 100 de ori orgasm, dar merită văzut şi ascultat.

sursa:TOPGEAR

Comentarii