lukoil-banenr

Aston Martin a început testele noului V12 Vantage GT3

„V12 Vantage GT3 este un mare pas înainte față de DBRS9” declară pilotul de teste Darren Turner, după ce acesta l-a supus pe noul model competițional Aston Martin unei sesiuni de teste pe pista circuitului Brands Hatch.

Pilot Autoexpert

În urma celor două zile de teste pe circuitul din Longfield, noul model de competiție al constructorului britanic a parcurs aproape 1.000 de kilometri, majoritatea dintre aceștia cu Turner în scaunul pilotului.

„Designul plăcut și sunetul fabulos al motorului V12 înglobează tradiția mașinilor de serie Aston Martin mai bine decât oricare alt model A.M. destinat competițiilor motorizate” a completat acesta.

Noul Aston folosește același șasiu din aluminiu ultraușor și agregat V12 de 6.0 litri ca omologul său stradal, brutalul V12 Vantage. Directorul departamentului de management Aston Martin a declarat că „în cursul celor două zile de teste, V12 Vantage GT3 a întrecut toate așteptările, parcurgând cei aproape 1.000 de kilometri fără nicio problemă care ar putea periclita omologarea FIA a acestei mașini.”

Din nefericire, versiunea finală a acestui model o vom putea vedea la treabă pe pistă de-abia în 2013, deoarece bătrânul DBRS9 va alerga în FIA GT3 pentru constructorul britanic și în 2012.

Totuși, avem o veste bună pentru cei nerăbdători din fire – inginerii Aston Martin au mai testat noul V12 Vantage GT3 la începutul acestei luni pe circuitul Prodrive din Warwickshire.

Comentarii