lukoil-banenr

Aston Martin a prezentat un concept spectaculos ce marchează centenarul mărcii britanice

Pilot Autoexpert

Aston Martin a pregătit o serie de teasere pentru a prezenta oficial, în 19 mai 2013, modelul CC100 Speedster – un concept car spectaculos inspirat din trecutul glorios al mărcii britanice în motorsport, care ne arată şi elemente importante de design ce se vor regăsi pe viitoarele modele ale gamei. Aston Martin CC100 celebrează cei 100 de ani pe care marca de lux din Marea Britanie îi împlineşte în acest an.

CC100 Speedster plăteşte şi tribut unui model special din istorie – Aston Martin DBR1 din 1959, modelul cu care englezii au câştigat în acel an cursa de anduranţă de la Le Mans. DBR1 a inspirat forma de speedster clasic cu două locuri.

CC100 nu este doar un show car, este un automobil perfect funcţional capabil de performanţe, iar Aston Martin a ales să îl prezinte publicului la Nurburgring cu ocazia cursei de 24 de ore. Conceptul CC100 a fost pilotat de Ulrich Bez, şeful mărcii Aston Martin, fiind secondat de Sir Stirling Moss, ce a pilotat un Aston Martin DBR1.

Acronimul CC100 se referă la denumirea Concept Car, iar cifra 100 face referire directă la centenarul Aston Martin. Concepul CC100 prezintă cu o grilă frontală reinterpretată şi foarte multe elemente de carbon. Puterea vine de la un motor V12 de 6.0 litri asociat cu o cutie de viteze cu şase trepte automată, ce poate fi comandată şi manual. Aston Martin spune că CC100 poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4 secunde, iar viteza maximă limitată este de 290 km/oră.

Interiorul conceptului este minimalist, dar funcţional şi impresionant de frumos datorită unor elemente retro îmbinate perfect cu fibra de carbon modernă. CC100 renunţă la indicatoarele de bord clasice în favoarea unui display digital modern, iar blocurile optice folosesc tehnologia LED. Aston Martin CC100 are o lungime de 4.5 metri şi 2 metri lăţime, în timp ce greutatea totală este de 1.200 kg.

Aston Martin a construit la moment doar un singur exemplar CC100.

Comentarii