lukoil-banenr

Aston Martin DB9 primeşte îmbunătăţiri estetice inspirate de noul Vanquish

Iniţail, compania Aston Martin a renunţat la serviciile modelului DBS, automobil pe care l-au înlocuit cu o nouă generaţie a legendarului Vanquish. Apoi, constructorul din Gaydon a mai renunţat şi la serviciile supercarului Virage, lucru ce a atras după sine nevoia unei îmbunătăţiri semnificative a existentului DB9.

Pilot Autoexpert

După aplicarea noilor modificăril, modelul Aston Martin DB9 se remarcă acum printr-un aspect mai elegant ca niciodată, lista cu modificări operate incluzând o capotă motor revizuită, un nou spoiler frontal, un nou spoiler spate şi un eleron pentru portbagaj mai pronunţat ca până al noul model. Aspectul cockpitului a rămas în mare parte acelaşi, apar doar noile opţiuni precum camera pentru marşarierier. De asemenea, noul DB9 va fi disponibil cu două configuraţii interioare diferite, cu patru sau două scaune.

Cea mai semnificativă modificare se regăseşte însă sub capotă, acolo unde noul Aston Martin DB9 ascunde o versiune îmbunătăţită a propulsorului V12 de şase litri, ce dezvoltă acum aproximativ 517 cai putere şi 620 Nm – un plus de 40 CP şi 20 Nm comparativ cu modelul actual. Ca rezultat, acceleraţia de la 0 la 100 km/h va putea fi realizată în 4.6 secunde, în timp ce viteza maximă…şi ea a scăzut cu aproximativ 5 km/h, până la 295 kilometri pe ora.

Noul Aston Martin DB9 va apărea în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris, primele exemplare urmând a-şi face apariţia în showroom-urile de pe Batranul Continent în luna octombrie a acestui an.

Comentarii