lukoil-banenr

Aston Martin V12 Zagato

Aston Martin a prezentat primele imagini oficiale cu versiunea de producție a lui V12 Zagato. Așa cum îi spune și numele, superbul coupe a fost dezvoltat în colaborare cu Zagato și va fi produs într-o serie redusă de doar 150 de exemplare. Prima dezvelire în a mașinii va vea loc la Concours d`Elegance din Kuwait ce se va desfășura săptămâna viitoare, ulterior umând să fie prezentat și în fața publicului la Salonul Auto de la Geneva.

Pilot Autoexpert

Rezultatul colaborării cu celebra casă de design italiană se vede cu ochiul liber: V12 Zagato arată spectaculos, chiar și comparat cu celelalte modele Aston Martin. Tocmai asta e și ideea: V12 Zagato nu este doar un model al constructorului britanic, este o capodoperă de design prin care Zagato celebrează 50 de ani de la primul parteneriat cu Aston Martin. Și pentru că tot a venit vorba, primul Aston desenat de carosierul din Milano a fost prezentat în 1962 sub numele de DB4 GT Zagato iar cele 25 de exemplare produse ocupă capul listei oricărui colecționar de mașini clasice.

Utilizând platforma tehnică a lui V12 Vantage, Zagato a schițat o caroserie și un interior unice pentru această ediție limitată. Capota, acoperișul „double-bubble” și portierele sunt realizate integral din aluminiu modelat manual, în timp ce pentru aripile posterioare, stâlpii portierelor și capacul portbagajului a fost folosită fibra de carbon.

Viitorii clienți vor putea alege între patru culori personalizate pentru exterior, cunoscute sub denumirile Scintilla Silver, Alloro Green, Alba Blue și Diavolo Red.

Cât despre interior, nu am primit prea multe informații, singurele poze publicate dezvăluind doar câteva detalii – din care putem observa că Zagato a îmbrăcat interiorul integral într-o combinație de piele neagră și alcantara, care contrastează cusăturile roșii și numeroasele inserții din fibră de carbon.

Propulsia vine de la un V12 de 6,0 litri aspirat, preluat fără nicio intervenție de la modelul Vantage și care produce 517 CP la 6.400 rot/min. Cuplul de 570 Nm este livrat puțin mai jos, la 5.750 rot/min și este transmis unei transmisii manuale clasice (din fericire), cu șase rapoarte.

Producția lui V12 Zagato va debuta în cea de-a doua jumătate a lui 2012, primele livrări fiind programate pentru sfârșitul acestui an. Fiind o serie redusă, cei interesați ar face bine să se miște repede, mai ales că Aston Martin deja primește primele comenzi, la un preț de pornire de 398.500 €.

Comentarii