lukoil-banenr

Anunţul de pregătire a unui înlocuitor pentru bătrâna platformă Aston Martin, aflate la baza aproape că a fiecărui model Aston Martin din ultimii 13 ani, este unul important pentru un producător de nişă care un sprijin financiar major. Anul în care va fi lansată noua platformă nu a fost precizat, dar există zvonuri că aceasta va fi prezentată în 2016, odată cu noua generaţie a lui DB9.

Pilot Autoexpert

Mercedes-Benz AMG, partenerul tehnic al constructorului britanic de nişă, va dezvolta motoare V8 pentru noua platformă de la Aston Martin. Iar pe lângă motorizări, cei de la Mercedes-Benz AMG ar putea să furnizeze şi anumite componente electronice. În ceea ce priveşte motoarele V12, ele nu vor mai fi furnizate de Ford, contractul cu aceştia fiind extins pentru ultima oară până în 2018, dar noul furnizor este încă necunoscut.

Englezii de la Aston Martin au anunţat noile platforme odată cu rezultatele financiare ale anului fiscal 2013. Veniturile mărcii din Gaydon au crescut cu 13 procente, graţie lansării modelelor Vanquish Volante şi V12 Vantage S. Finanţarea dezvoltării platformei este asigurată de acţionarii străini ai companiei, Investindustrial, Primewagon şi Adeem Investment.

Doar două modele Aston Martin nu au folosit platforma VH în ultimii 13 ani, iar ambele au ieşit din fabricaţie: Cygnet şi One-77.

Comentarii