lukoil-banenr

Aston Martin Vanquish

Prima întâlnire cu publicul (unul select, pe măsura mărcii) a avut loc la Villa d’Este, dar de data asta cei de la Aston Martin s-au milostivit şi de noi, muritorii de rând, astfel încât putem vedea şi noi cum arată Aston Martin Vanquish de aproape!

Pilot Autoexpert

Bazat pe platforma VH, acum mai rigidă cu 25%, Vanquish are sub capotă un V12 de 6 litri care dezvoltă 573 CP la 6.750 rpm şi 620 Nm la 5.500 rpm, fiind cuplat cu o transmisie automată Touchtronic 2 în şase trepte care îi permite să accelereze de la 0-100 km/h în doar 4.1 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 300 km/h.

Dacă exteriorul este spectaculos, interiorul este la nivelul cu care ne-a obişnuit Aston Martin: spaţiu generos, căptuşit cu cele mai bune materiale, dar şi un portbagaj de 368 de litri, cât să intre un sac de golf şi o navetă de şampanie în el. Toată structura maşinii este acoperită cu panouri din fibră de carbon, care păstrează o greutate redusă dar asigură rigiditatea de care are nevoie un supercar.

Conform lui Ulrich Bez, CEO Aston Martin, Vanquish este Super Grand Tourer-ul prin excelenţă. La preţul de pornire de 237.000 de euro, e şi cazul!

Comentarii