lukoil-banenr

Aston Martin Vantage SP10

Pilot Autoexpert

Aston Martin a anunţat lansarea unei ediţii speciale a modelului Vantage – versiunea V8, care a fost declinată în ediţia numită SP10 şi înzestrată cu mai multă putere şi cu mai mult spirit agresiv.

Noua ediţie vine să sărbătorească victoria lui Aston Martin Vantage GT4 în seria de curse VLN desfăşurate pe circuitul de la Nurburgring, iar numele provine chiar de la categoria SP10, unde a concurat supercarul britanic.

SP10 mizează pe un look exterior uşor modificat, cu elemente împrumutate de la fratele V12 Vantage, de la care preia şi evacuarea activă. Disponibil în variantele Coupe şi Roadster, SP10 beneficiază de un set de jante exclusive, Ceramic Grey metallic, de o extensie frontală din fibră de carbon şi de deflector confecţionat din acelaşi material. Exteriorul primeşte o culoare neagră, la fel ca şi interiorul, unde regăsim tapiţerie din Alcantara atât pe scaune cât şi pe volan.

Modificările sub capotă se rezumă la o creştere a puterii cu 10 cai. Astfel, unitatea V10 de 4.7 litri ajunge să producă 436 de cai putere şi 490 de Nm, suficient pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în 4.5 secunde şi pentru o viteză maximă de 305 km/h. O noutate absolută este şi oferirea acestei variante cu o transmisie manuală în şase trepte.

Preţul pentru această ediţie specială este fixat la 96.635 de euro.

Comentarii