lukoil-banenr

Aston V12 Roadster și Vanquish

Aston Martin a anunțat în ultimele săptămâni două noi modele, iar informațiile despre acestea continuă să curgă în fiecare zi. Astăzi, atenția noastră se îndreaptă către două clipuri video care prezintă cele două supercaruri în diferite ipostaze.

Pilot Autoexpert

Primul clip a fost filmat la prezentarea exclusivă a noului Vanquish, în cadrul unui eveniment găzduit de Klassikstadt, în Frankfurt, în timp ce al doilea înfățișează noul V12 Roadster, surprins parcat pe străzile din Londra.

Despre Vanquish s-a mai vorbit, dar nu pierdem nicio ocazie de a aminti povestea acestui Grand Tourer fabulos. Destinat să înlocuiască venerabilul DBS, acesta folosește o variantă mai ușoară, dar mult mai rigidă a platformei VH din aluminiu, și este propulsat de un V12 de 5,9 litri estimat la 573 CP și 620 Nm, pentru performanțe uluitoare (pentru un GT): 0-100 km/h în 4,1 secunde și 295 km/h cu accelerația la podea.

Vânzările vor debuta în Europa la sfârșitul acestui an, în timp ce primele livrări peste ocean se vor face abia la începutul lui 2013.

Cât despre V12 Vantage Roadster, acesta împrumută aceeași platformă folosită și de Coupe, incluzând aici și motorizarea V12 (cum altfel, dacă se numește Aston Martin V12 Vantage) de 5,9 litri ce dezvoltă 517 CP și 570 Nm.

Comentarii