lukoil-banenr

Coreenii continuă să arunce noi şi noi modele de maşini pe piaţă şi trebuie să subliniem faptul că au modele destul de reuşite. Iar mai nou, se lucrează în serios la ideea producerii în serie a unui nou SUV, care are la bază conceptul Telluride.

Pilot Autoexpert

Chiar dacă prototipul a fost prezentat cu mulţi ani în urmă, întrebat de către jurnalişti, Peter Schreyer, preşedintele şi totodată designerul-şef al brandulului coreean a declarat  că „de fapt se lucrează la acea maşină”. Este puţin probabil ca SUV-ul de serie să păstreze denumirea de Telluride, însă este mai mult ca sigur că va fi cel mai impunător off-roader din gama Kia.

Acesta se va plasa pe o treaptă superioară modelului Sorento şi spre bucuria tuturor, va fi disponibil clienţilor din toată lumea, nu doar pentru cei din SUA. Cu toate astea însă, Europa nu este chiar ţinta principală pentru Telluride, coreenii menţionând că se descurcă bine acolo şi cu Sorento, în segmenul SUV-urilor mari.

Din păcate însă, nimeni dintre oficiali nu a ţinut să precizeze mai exact dacă şi când totuşi ar putea apărea noul model de SUV. Nu mai vorbim deja despre detalii tehnice sau alte particularităţi ale maşinii.

Cât despre concept, acesta era construit pe platforma lui Sorento şi a fost dotat cu un V6 de 3.5 litri volum, combinat cu un motor electric pentru ca în versiunea plug-in hybrid să pună la dispoziţia şoferului în jur de 400 cai putere.

Comentarii