lukoil-banenr

Cum era şi de aşteptat noul Ford Mustang 2015 este acum principala atracţie pentru casele de tuning de peste ocean, care se întrec la cifre şi performanţe în identificarea celui mai extrem Mustang. Este şi cazul celor de la Steeda, care nu s-au limitat doar la tobe şi ţevi de eşapament dar au venit cu o ofertă ceva mai generoasă.

FLYONE

Tunerul american a decis să lărgească gama de accesorii pentru sporirea performanţelor noului Mustang, intitulată „Q-Series”, adăugând o „opţiune” foarte tentantă. Fără a ne oferi prea multe detalii tehnice, cei de la Steeda susţin că sunt capabili să ofere clienţilor săi un Ford Mustang înzestrat cu nu mai puţin de 775 de cai putere, care urmează a fi prezentat la SEMA Show săptămâna aceasta.

diselok

Drept şoarece de laborator, a fost ales Mustang-ul în versiunea echipată cu motorul V8 natural aspirat, ce dezvoltă 435 de cai putere şi care după mici modificări este capabil să livreze deja 480 de cai putere, număraţi la volantă. Însă aceste cifre sunt doar primul pas spre ceea ce americanii au numit „power package”. În cea de-a doua etapă, V8-ul produce deja 650 de cai putere iar vârful de iceberg îl reprezintă versiunea cu 775 de cai putere!

Inginerii nu au dorit să ne ofere prea multe detalii, însă este foarte bine ştiut faptul că americanii sunt strâns legaţi de cultul compresoarelor mecanice (supercharger), astfel că putem uşor intui că anume aceasta este sursa de dopping pentru acest Ford Mustang. Evident, nu s-a putut trece cu vederea nici suspensia maşinii, cea stock fiind „puţin” depăşită de performanţele motorului, motiv pentru care a cedat locul uneia cu setări reglabile, Steeda G/Trac.

La exterior modificările adoptate se pot vedea cu ochiul liber şi aici vorbim de câteva elemente de caroserie ce au rolul de a spori coeficientul aerodinamic al coupe-ului dar care vin la pachet şi cu un plus de agresivitate!

 

editor: Josanu Denis

Comentarii