lukoil-banenr

Nici o zi fără morți pe șoselele naționale. Numai în acest weekend în accidente rutiere au decedat patru persoane iar altele 20 au fost traumate. Aşa arată datele statistice sinistre, prezentate la solicitarea reporterilor Autoexpert.md de la reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare.

Pilot Autoexpert

Uliana Catan, ofițerul de presă al INP, a declarat pentru AE, că pe parcursul celor două zile de sâmbătă şi duminică, pe drumurile naţionale au fost înregistrate 18 accidente rutiere care s-au soldat cu moartea a patru persoane iar alţi 20 de oameni s-au ales cu traume. Totodată, Uliana Catan, a ținut să adauge că pe parcursul săptămânii trecute pe teritoriul Republicii Moldova, au avut loc 43 accidente rutiere care au luat viața a cel puţin opt persoane, iar altele 45 au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au ales cu multiple traumatisme.

La capitolul accidente, situația este mai puțin alarmantă în capitală. Chiar dacă numărul acestora este mult mai mare decât cele înregistrate pe șoselele naționale, acestea s-au dovedit a fi neînsemnate. Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, a declarat pentru Autoexpert.md, că pe parcursul weekend-ului trecut pe drumurile din capitală au avut loc 79 de accidente rutiere, dintre care opt au fost mai grave, soldate cu opt persoane traumate, dintre care una a decedat.

Reamintim că anterior, Inspectoratul Naţional de Patrulare în parteneriat cu o agenție de publicitate, au montat 43 de panouri informative „în mai multe intersecții importante din ţară” prin care îi îndeamnă pe şoferi să fie „mai atenţi când apasă pedala de acceleraţie.” Astfel autorităţile speră să îi sensibilizeze pe toţi conducătorii auto în încercarea de a reduce numărul accidentelor rutiere cu consecinţe tragice. Chiar dacă în ultimii ani la nivel naţional numărul accidentelor a scăzut faţă aceeaşi perioadă de timp în anii precedenţi (anul 2012 – 2712 accidente, în 2013 – 2603 accidente și în 2014 – 2564 accidente), faptul că avem oameni dezinteresaţi să respecte regulile de circulaţie provoacă în continuare tragedii.

În acest sens, pentru evitarea fatalităţilor pe traseu, INP vine cu atenționări ce au drept obiectiv determinarea şoferilor să nu încalce legislaţia rutieră şi să nu uite de prudenţă şi maximă atenţie!

 

Comentarii