lukoil-banenr

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat astăzi pe pagina sa de web oficială, noile prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților în perioada 23 august – 6 septembrie! Iar la cifrele care urmează a fi afişate, mă tem că se vor forma cozi la staţiile peco!

Pilot Autoexpert

Litrul de benzină auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 va costa în jur de 15.99 lei/litrul, o creştere cu până la 71 de bani peste preţul stabilit anterior. Motorina se scumpeşte şi mai mult şi ar putea ajunge la maximul de 13,82 lei per litru, o diferenţă de 96 de bani adăugaţi la tariful vechi.

Totuşi, nu putem spune dacă petroliştii vor alege maximul de preţ, sau vor păstra spiritul concurenţei jonglând cu bănuţii. Operatorii de pe piața produselor petroliere vor determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, iar informaţiile vor fi afişate pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea. Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai  mari decât prețurile plafon stabilite de ANRE.

 

Comentarii