lukoil-banenr

Recent, o companie petrolieră a notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre faptul că începând de luni, 15 decembrie, va opera o nouă reducere a preţurilor la carburanţi!

FLYONE

Astfel, începând cu data de 15 decembrie, prețul de comercializare cu amănuntul a motorinei va scădea cu 35 bani și va însuma 16,52 lei per litru, al benzinei A – 95 – cu 30 bani și  va alcătui 17,60 lei per litru, iar al gazului lichefiat cu 20 bani și va constitui 10,32 lei per litru.

diselok

Tot ieri, ANRE a fost anunțată de către o altă companie petrolieră despre faptul că aceasta va opera, începând de astăzi, 12 decembrie, o reducere ușoară a prețurilor de vânzare cu ridicata și cu amănuntul a benzinei.  Prețul cu ridicata a benzinei cu cifra octanică  A – 95 se va diminua cu 87 bani și va însuma 15,54 lei per litru, iar prețul cu amănuntul  al acestui tip de benzină – cu 8 bani și va alcătui 17,92 lei per litru.

ANRE notează că diminuarea preţurilor de comercializare cu amănuntul la produsele petroliere sunt determinate de micșorarea preţurilor de import a acestora în urma scăderii cotațiilor petrolului la bursele internaționale. ANRE consideră că și alte companii petroliere din țară au tot temeiul să procedeze la revizuirea prețurilor de vânzare cu amănuntul a benzinei și motorinei.

Ultima ieftinire a carburanților a avut loc 18 noiembrie când benzina și motorina s-a redus cu 20 de bani pe litru, la 17,95 de lei pe litru și respectiv 16,87 de lei.

sursa: deschide.md

Comentarii