lukoil-banenr

La 1 mai, când este marcată ”Ziua Internațională a Muncii”, în țară vor fi organizate mai multe mitinguri, care vor crea mai multe restricții de circulație.

Pilot Autoexpert

Pentru  a evita  ambuteiajele,  Inspectoratul Național de Patrulare va menține ordinea publică și siguranța circulației rutiere, informînd  cetățenii despre eventuale restricții.

Astfel, începând cu ora 8.00 dimineața, din Piața Marii Adunări Naționale din capitală, un grup de persoane va porni spre Complexul Memorial ,,Feciorii Patriei – Sfînta Amintire”, pe traseul : PMAN – str. A. Pușkin – str. Cosmonauților – bd. Gr. Vieru – bd. Renașterii – str. Kiev – bd. Moscova – Complexul Memorial ,,Feciorii Patriei – Sfînta Amintire”.

Astfel, conducătorii auto își vor putea lăsa mașinile în parcările special amenajate din str. N. Dimo colț cu str. Studenților și pe str. M. Costin.

Alte grupuri de participanți se vor aduna în scuarul Academiei de Științe a Moldovei și în cel al Teatrului de Operă și Balet ”Maria Bieșu”. Automobilele vor putea fi parcate pe bd. C. Negruzzi, tronsonul cuprins între bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și bd. I. Gagarin. De asemenea, în adiacentul Academiei de Studii Economice din Moldova, pe str. Ion Creangă sau pe str. Mitropolit Dosoftei.

Ziua Muncii va fi marcată și în mun. Bălți, unde și-au anunțat participarea mai multe persoane. Traseul parcurs de acestea este următorul: din str. N. Iorga (regiunea magazinului ,,Metro”), urmînd străzile Ștefan cel Mare – A. Pușkin –Independenței cu punctul de oprire în fața blocului administrativ al Primăriei.

În orașul Comrat, participanții la miting se vor deplasa de la Gara Auto – cercul de la Gara Auto – str. Lenin – Casa de Cultură – str. Eliberării – piața Victoriei.

Evenimentele vor culmina cu un concert organizat între orele 17:00 – 22:00, la Complexul Memorial ,,Feciorii Patriei – Sfînta Amintire” din capitală.

Inspectoratul Național de Patrulare cere conducătorilor auto respectarea regulilor de circulație și evitarea străzilor numite mai sus iar participanții la mitinguri să dea dovadă de comportament decent, respectarea  legislației și evitarea altercațiilor.

Amintim, potrivit Legii nr.26 privind întrunirile, participanții la acestea  sînt obligați:

– Să desfășoare întrunirile în mod paşnic;

– Organizatorul este obligat să desfăşoare întrunirea doar în forma, în locul şi în termenul indicat în declaraţia prealabilă şi să nu admită abateri semnificative de la acestea;

– Participanţii la întrunire sunt obligați să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorului.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor, solicităm  cetățenilor respectarea legii și a indicațiilor inspectorilor de patrulare.

sursa: igp.gov.md

Comentarii