lukoil-banenr

Vara se apropie cu pași grăbiți, totodată majoritatea șoferilor își aplică pe geamurile automobilelor personale folie anti-solară. Probabil din cauza că mulți dintre automobiliștii care preferă geamurile fumurii încalcă norma admisibilă de lege, ofițerii INP anunță demararea operațiunii ”Umbriș”.

Pilot Autoexpert

Deși această lege a trezit multe contraverse și discuții în mediul online, legea nu a suferit nici o modificare. Totodată automobilele politicienilor, fie ele personale sau de serviciu practic în 100% din cazuri au aplicată folia anti-soalră pe toate geamurile vehiculului. Poate sunt afectați aceștia mai tare de călduri și soare decât cetățenii de rând?

Deocamdată reprezentanții INP nu explică din ce motive au demarat această operațiune, luând în considerare că toamna explicația acestora era următoarea ”Operațiunea are scop de prevenire, în contextul că ne aflăm în perioada rece a anului și persistă foarte des ceaţă, iar din această cauză se diminuează mai tare câmpul vizual al șoferului dacă parbrizul sau suprafeţele de geam ale portierelor din faţă sunt umbrite.”, acum suntem în perioada anului când nu suferim nici de prezența ceții și nici de alți factori care ar putea să reducă vizibilitatea.

Ei bine, dacă sunteți un adept al foliei anti-solare, trebuie să știți că pentru geamurile fumurii riscaţi o amendă de la 600 la 1200 de lei şi drept bonus alte trei puncte de penalizare. Totuși statul se gândește la cetățenii săi, astfel încât conform ultimelor modificări ale legii, amenzile achitate în timp de trei zile lucrătoare vă scutesc de aplicarea punctelor de penalizare.

Comentarii