lukoil-banenr

Pe parcursul ultimilor ani s-a majorat considerabil fluxul de transport – fapt care conduce inveitabil la îngreunarea traficului rutier din capitală şi formarea ambuteiajelor. Din acest motiv, conducerea INP şi-a propus să se implice activ în fluidizarea traficului în mai multe intersecţii.

Pilot Autoexpert

Pentru a asigura securitatea circulației rutiere, în special în raza municipiului Chișinău, precum și în scopul fluidizării traficului rutier și asigurării unui climat favorabil tuturor participanților în traficul rutier, INP a majorat numărul de ofițeri de patrulare la dirijarea traficului rutier la intersecțiile nominalizate.

Conform unei analize realizate de #INP cele mai problematice intersecții din capitală sunt:
– str. Calea Orheiului – str. Studenților;
– str. Calea Orheiului – bd. Renașterii Naționale;
– bd. Renașterii Naționale – str. Bogdan Voievod;
– bd. Grigore Vieru – str. Romană;
– str. Ismail – str. Mateevici;
– str. Ismail – str. Kogălniceanu;
– str. Ismail – str. București;
– str. București – str. Lev Tolstoi;
– str. București – str. Ciuflea;
– str. Miorița – str. Gheorghe Asachi;
– str. Calea legilor – str. Ion Creangă;
– bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Mihai Viteazu;
– str. Mihai Viteazu – str. Mitropolitul Dosoftei;
– str. Mihai Viteazu – str. Columna;
– str. Vadul lui Vodă – str. Tudor Vladimirescu;
– str. Ismail – str. Calea Basarabiei;
– str. Uzinelor – str. Lunca Bâcului;
– bd. Dimitrie Cantemir – str. Albișoara;
– R6 (str. Calea Orheiului) – str. Bucovinei.

Astfel, începând cu dimineața zilei de luni, 16 octombrie, în intervalul orelor 07:30 – 09:30 și 16.30 – 18:30, în aceste intersecții sunt prezenți 34 de inspectori de patrulare și 17 echipaje.

Prezența unui număr mai mare de ofițeri de patrulare la dirijarea traficului rutier în orele de vârf a micșorat semnificativ coloana de ambuteiaje de pe străzile capitalei, însă nu a soluționat definitiv această problemă.

De aceea, ca soluții întru fluidizarea circulației rutiere, INP va continua să implice zilnic echipaje de patrulare la dirijarea traficului, să informeze șoferii prin intermediul aplicației Telegram (https://t.me/infotraficmoldova) și prin intermediul surselor mass-media despre eventualele blocări de circulație, accidente în traficul rutier, etc.

Totodată INP recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită în timpul conducerii, răbdare și disciplină maximă, fără abateri de la respectarea RCR.

Comentarii