lukoil-banenr

În contextul ultimilor evenimente (accidente) dar şi pentru că INP luptă pentru disciplinarea şoferilor în trafic, instituţia a anunţat o nouă operaţiune ce vizează obligaţiunea cuplării centurii de siguranţă.

Pilot Autoexpert

Zilnic, circa 30 de șoferi sunt depistați de ofițerii de patrulare pe drumurile naționale care nu țin cont de importanța centurii de siguranță și nu o au atașată, se arată într-un comunicat de presă al Inpsectoratului Naţional de Patrulare.

Astfel, astăzi angajații #INP vor avertiza șoferii în trafic care nu vor avea centura cuplată pe întreg teritoriul țării. Poliţiştii solicită fiecărui conducător auto să poarte centura de siguranță și să țină ambele mâini pe volan. Nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță în timpul circulației de către conducătorul unui autovehicul se sancționează cu amendă de la 450 la 600 de lei și 3 puncte de penalizare, conform art.235 al.1 al Codului Contravențional al RM.

#INP menționează că mai grave ca sancțiunile sunt urmările tragice în traficul rutier atunci când eviți să cuplezi centura de siguranță!

Comentarii