lukoil-banenr

Ministerul Afacerilor Interne a pregătit mai multe modificări în Regulamentul circulației rutiere, care sunt menite „să contribuie la sporirea gradului de organizare şi de siguranţă în trafic a transportului pe drumurile publice”, scrie ziarulnational.md. Documentul a fost propus pentru dezbateri, iar ulterior urmează a fi aprobat de către Guvern.

Pilot Autoexpert

Autoritățile propun introducerea unor puncte noi, care se referă la limita de viteză, dar și amplasarea unor indicatoare noi pe drumurile din ţară. Una dintre modificări vizează viteza de deplasare prin zonele rezidențiale, pe teritoriile adiacente drumului și zonele pietonale. Potrivit documentului, viteza maximă admisă în localităţi va fi de 50 km/h, prin zonele rezidenţiale – 20 km/h, iar pe teritoriile adiacente drumului și zonele pietonale – 5 km/h.

În caz de precipitaţii abundente, ceaţă sau drumuri acoperite cu gheaţă, polei, zăpadă, viteza maximă admisă în afara localităţilor va fi cu cel puţin 20 km/h mai mică decât viteza admisă pentru dumul respectiv în condiții normale pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Documentul mai prevede că viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru mașinile conduse de către șoferii care au mai puţin de un an stagiu în permisul conducere va fi cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse. Actualmente, Regulamentul circulației rutiere interzice șoferilor începători să circule cu o viteză mai mare de 70 km/h.

O schimbare va fi efectuată și în cazul circulației autovehiculelor serviciilor bancare, celor destinate transportării şi însoțirii valorilor importante și poştei speciale. Aceste mașini vor putea fi echipate doar cu lumini giratorii de culoare albă şi semnal sonor special, care nu le vor oferi prioritate în trafic, dar vor servi pentru atragerea atenţiei publice şi poliţiei în caz de atac asupra acestora.

indicatoare indicatoare3

Comentarii