lukoil-banenr

În fiecare an, odată cu încălzirea vremii, pe traseu apar motocicliștii și bicicliștii, iar unor conducători auto le trebuie “timp de acomodare” cu noii participanți în trafic, pe care, în cele mai nefericite cazuri, nu-i observă.

Pilot Autoexpert

Numai în ultimele 72 de ore în țară s-au produs 23 de accidente rutiere soldate cu 4 persoane decedate și altele 32 traumatizate. Două din accidente au fost provocate de motocicliști în care unul din conducători era minor și, neisprăvindu-se cu conducerea, s-a inversat. În urma traumelor primite acesta a decedat la fața locului. În alt caz, motociclistul, fiind în stare de ebrietate, a tamponat un pieton care s-a ales cu diferite traumatisme.

În acest sens, Inspectoratul General al Poliției atrage o atenție deosebită părinților de a-și supraveghea  copiii, care în lipsa permisului de conducere, urcă la ghidonul motoretelor și se deplasează pe drumuri, punîndu-și în pericol atât viața personală, cât și a celorlalți participanți la trafic. Totodată, Poliția vine cu un șir de recomandări pentru conducătorii auto:

Atenţie motociclişti!

– Evitați accelerările excesive și nu depășiți limitele legale de viteză.

– Evitați deplasarea între benzile de circulație.

– Purtați atât dumneavoastră, cât şi pasagerul care vă însoțeşte căşti de protecție omologate.

– Nu conduceți în timp ce vă aflaţi sub influenta băuturilor alcoolice.

– Nu faceţi „slalom” printre autovehiculele aflate în mişcare.

– Asigurați-vă că dispuneţi de spaţiu de frânare suficient.

– Păstrați permanent contactul ambelor roți cu suprafața carosabilului.

Atenţie şoferi!

– Înainte de a deschide portierele, asiguraţi-vă că din spate nu se deplasează o motocicletă, acest lucru fiind valabil și pentru pasagerii din vehiculul condus de dumneavoastră.

– Atenţie sporită la schimbarea direcției de mers; oricând din spate sau din față poate apărea un motociclist.

– La plecarea de pe loc, asigurați-vă că nu puneți în pericol siguranța deplasării unui motociclist.

– Atunci când sunteți depășit, nu măriți viteza de deplasare și circulați cât mai aproape de marginea din dreapta drumului.

Comentarii