numere de bulgaria
lukoil-banenr

Proprietarii de automobile cu plăcuțe de înmatriculare străine ar putea să achite mai mult pentru taxele de drum!

Pilot Autoexpert

Sâmbătă, Guvernul a examinat proiectul Legii politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2016, inclusă suplimentar pe ordinea de zi. Printre modificările propuse a fi operate la legislație se numără și majorarea taxei de utilizare a drumului de către autoturismele înregistrate înafara țării.

Astfel, taxa de drum ce urmează să o achite proprietarii de autovehicule cu numere străine va fi practic de 1 euro pentru fiecare zi petrecută pe teritoriul Republicii Moldova. Totuși, sunt și vești bune, prețul pentru termenul de 7 și 15 zile va rămîne neschimbat.

taxa de drum în Moldova

Noile tarife vor intra în vigoare doar dacă proiectul Legii politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2016 va fi aprobat de către parlament.

Taxa pentru folosirea drumurilor de proprietarii de automobile cu plăcuțe de înmatriculare străine se aplică începând cu 1 noiembrie 2012 iar în 2013, numărul vinietelor cumpărate pentru o perioadă de jumătate de an şi mai mult a crescut de la 6.600 până la 22.000 în primele nouă luni ale acestui an.

vinieta molodvei

În această perioadă, din taxele pentru viniete s-au acumulat venituri la bugetul de stat de peste 55 de milioane de lei, cu 23 de milioane de lei mai mult decât în primele nouă luni ale anului trecut.

Comentarii