lukoil-banenr

În toată ţara au fost organizate ample verificări ale automobilelor care aveau sistemul de iluminare modificat. Potrivit legii, şoferii care folosesc becuri Xenon în farurile automobilului a căror construcţie nu prevăd această modificare, sunt pasibili de amenzi.

Pilot Autoexpert

Aşa cum este în firea moldovenilor, mulţi şoferi s-au reorientat rapid şi în lupta cu drumurile prost iluminate, au trecut la becurile de tip LED. Avantajul acestora faţă de cele Halogen, este faptul că însuşi blocul optic nu trebuie ajutat sau adaptat, iar lămpile sunt introduse uşor în far.

Totuşi, şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Livii Baziuc, aminteşte subordonaţilor INP, despre importanţa aplicării uniforme a metodelor de constrângere, în adresa şoferilor care nu respectă prevederile pct. 122 subpct. (3) al Regulamentului Circulaţiei Rutiere, cu referire la aliniatul (1), al articolului 27 a legii nr. 131 din 07.06.2007.

Astfel că, şeful INP a emis o circulară, prin care să atenţioneze toţi poliţiştii despre necesitatea unor acţiuni de efectuat, pentru a nu admite anularea proceselor verbale în temeiul articolelor 445, 443 şi 441 al Codului Contravenţional al RM.

Amintim că anterior, AutoExpert a publicat câteva materiale cu privire la contestarea proceselor-verbale, cum se face acest lucru şi în baza la care articole, unde a explicat clar modalitatea de contestare.

Mai jos vedeţi Circulara semnată de şeful INP, Livii Baziuc.

Exemplu becuri LED, dintr-un anunţ plasat pe internet
Exemplu becuri LED, dintr-un anunţ plasat pe internet

Comentarii