lukoil-banenr

ATS Sport 1000

ATS, firma auto italiană care a funcţionat doar doi ani în a doua jumătate a secolului trecut, a publicat detaliile despre modelul care readuce la viaţă numele companiei italiene.

Pilot Autoexpert

Sport 1000, primul produs pe care îl oferă compania, se adresează pasionaţilor de curse şi este disponibilă atât în variantă exclusiv pentru circuit, cât şi în variantă omologată pentru circulaţia pe drumurile publice.

Şasiul bolidului de curse e construit din oţel inoxidabil şi cântăreşte doar 55 de kilograme, iar caroseria din aluminiu cântăreşte doar 57 de kilograme şi este detaşabilă. După ce se adaugă celelalte componente, precum motorul şi trenul de rulare, greutatea totală a lui Sport 1000 este de 400 de kilograme, în timp ce forţa de apăsare generată de aerodinamica maşinii este de peste o tonă.

Clienţii pot alege un motor de motocicletă de la Honda, Yamaha sau Suzuki sau orice alt propulsor cu patru cilindri în linie care ar oferi viaţă bolidului de circuit. Transmisia se face prin lanţ, iar puntea din spate are un diferenţial cu alunecare limitată Quaife ATB.

Suspensia este complet ajustabilă, iar sistemul de frânare Tarox vine cu discuri şi etriere cu şase pistonaşe pentru toate cele patru roţi.

Printre echipamentele de siguranţă se numără o coloană de direcţie deformabilă, centuri de siguranţă în şase puncte, un rezervor din aluminiu cu protecţie împotriva exploziilor şi un rollbar pentru protecţie în cazul răsturnării.

ATS Sport 1000 poate fi cumpărat deja atât în formă completă, cât şi în variantă fără motor, cu preţuri care încep de la 25.000 de euro.

Comentarii