lukoil-banenr

Au apărut noi detalii despre succesorul legendarului Ferrari Enzo

De această dată nu mai avem de-a face doar cu zvonuri sau speculaţii, ci cu primele informaţii oficiale cu privire la succesorul legendarului Ferrari Enzo, dezvăluite cu ocazia prezentării dedicate VIP-urilor şi clienţilor constructorului din Maranello.

Pilot Autoexpert

Cunoscut la moment cu numele de cod F150, mult-aşteptatul hypercar al constructorului Ferrari va fi dotat cu un tren de propulsie hybrid, capabil să pună la dispoziţia celui aflat la volan nu mai puţin de 950 cai putere, dintre care 800 CP (la 9.200 rpm) provin de la motorul V12 aspirat ascuns sub capotă, iar restul de 150 CP de la sistemul KERS.

Masa proprie a mult-anticipatului Ferrari F150 nu va depăşi 1.280 de kilograme – valoare care include în componenţa sa şi greutatea sistemului KERS.

Informaţii oficiale cu privire la tipul transmisiei sau al sistemului de tracţiune încă nu sunt disponibile, însă se cunoaşte deja că noua creaţie a constructorului din Maranello se va putea lăuda cu o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar trei secunde. Ba chiar mai mult, acceleraţia de la 0 la 200 km/h se va realiza în doar şapte secunde, viteza maximă fiind estimată în jurul valorii de 370 kilometri pe oră.

Referitor la performanţa pe circuit, mult-anticipatul Ferrari F150 promite să parcurgă fiorosul Nurburgring în mai puţin de şapte minute.

Noua navă amiral a celor de la Ferrari va fi construită într-o ediţie limitată la 499 de exemplare, preţul unui exemplar fiind de 1.2 milioane de euro fără de taxe. La moment se mai cunoaşte că viitorii clienţi vor avea la dispoziţie numai trei culori exterioare şi vor trebui să aştepte până în decembrie 2013 pentru a putea primi automobilul comandat.

Iar pentru publicul spectator, Ferrari F150 va debuta în premieră mondială în primăvara acestui an, la Salonul Auto de la Geneva.

Comentarii