lukoil-banenr

Au fost anunţaţi finaliştii Car of The Year 2013

Ediţia din acest an a concursului Car of The Year 2013 şi-a anunţat finaliştii. De data aceasta ei sunt opt finalişti în loc de şapte, o noutate pentru prestigiosul premiu. Aceştia sunt Ford B-Max, Hyundai i30, Mercedes-Benz A-Klasse, Peugeot 208, Renault Clio, Subaru BRZ/Toyota GT86, Volkswagen Golf şi Volvo V40.

Pilot Autoexpert

Câştigătorul acestui concurs va fi anunţat pe 4 martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Juriul ediţiei 2013 al COTY constă în 58 de membri, care reprezintă 22 de ţări din Europa. Reprezentarea pe naţiuni în juriu este realizată în funcţie de importanţa pieţei auto la nivel European şi de importanţa sa în producţia de automobile. Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia şi Spania au fiecare câte şase membri, iar celelalte ţări au mai puţini membri. Membrii juriului sunt aleşi în funcţie de competenţele personale, nu în funcţie de publicaţia pe care o reprezintă.

Ediţia 2012 a Car of The Year a fost câştigată de Opel Ampera/Chevrolet Volt, care a concurat cu Volkswagen Up! şi Ford Focus – juriul a fost impresionat de tehnologia hybridă care echipează modelul respectiv, o premieră pentru un automobil de producţie, care oferă o autonomie generoasă şi emisii reduse de CO2.

Comentarii