lukoil-banenr

Constructorul din Ingolstadt a confirmat oficial intenţiile sale de a da naştere unui model numit Audi Q1, programat să intre în producţie la începutul lui 2016.

Pilot Autoexpert

Confirmarea vine din partea lui Rupert Stadler, preşedintele executiv Audi, care a declarat următoarele: „noul Q1 face parte din strategia de extindere a gamei de vehicule 4×4. Este dezvoltat după principiul modelelor cu motor transversal şi va asigura pragul entry-level în gama Audi Q.”

Audi a dezvăluit şi un prim teaser al viitorului model (vezi imaginea de mai sus): o schiţă care intuieşte liniile generale ale micului SUV.

Dezvoltarea celui mai mic Audi Q1 se va face pe aceeaşi platformă modulară MQB a Grupului Volkswagen, iar gama de motorizări va fi asigurată de mai multe propulsoare diesel şi benzină regăsite în prezent pe micul A1. Un prim concept al versiunii de serie este aşteptat să îşi facă apariţia în cadrul unui salon auto de anul viitor.

Primul SUV Audi a plecat de pe linia de producție în 2006. De atunci şi până acum, în aproximativ şapte ani, Audi a reuşit să vândă 1.65 milioane de SUV-uri ale gamei Q.

Comentarii