lukoil-banenr

Se pare că orgoliul celor de la Audi a fost atins de cei de la Tesla! Succesul americanilor şi dominaţia absolută în segmentul maşinilor electrice i-a provocat pe germani, care au declarat recent că vor lansa un rival pentru Tesla Model S.

FLYONE

2012-Audi-A6-L-e-tron-concept-3_resize

diselok

Este vorba de un model bazat pe viitoare generaţie alui A6. Şeful departamentului tehnic de la Audi, Ulrich Hackenberg s-a grăbit să nea şi câteva detalii, declarând că autonomia maşinii va fi de 450 km iar în showroom-urile dealerilor oficiali va putea ajunge deja în anul 2017.

La moment nu este clar dacă noul Audi va fi un model de sine stătător sau va face parte din gama A6, cum ar fi A3 E-Tron. Lansarea unui model full electric se datorează dezvoltării noilor generaţii de motoare şi baterii electrice care oferă performanţe de până la cinci ori mai bune decât motoarele actuale, un exemplu ar fi cele de pe VW E-Golf.

2012-Audi-A6-L-e-tron-concept-5_resize

Cel mai probabil, noul model va avea caroseria unui sedan care ar permite amplasarea bateriilor în podeaua maşinii, respectiv, nu ar afecta volumul portbagajului şi nici spaţiul pentru pasageri.

2012-Audi-A6-L-e-tron-concept-0_resize

Comentarii