lukoil-banenr

În primăvara anului trecut, Audi anunţa oficial că R8 e-tron, cel mai ambiţios proiect al său electric, nu va fi vândut în serie. Atunci, germanii îşi motivau decizia invocând neprofitabilitatea proiectului. Însă, astăzi se pare că germanii au găsit o soluţionare la una din problemele care a dus la stoparea proiectului de producţie în serie: performanţa bateriilor.

Pilot Autoexpert

Anunţul a fost făcut de şeful departamentului de dezvoltare Audi, Ulrich Hackenberg, care susţine că R8 e-tron se află din nou în plin proces de dezvoltare, fără a confirma o dată de lansare.

Surse din interiorul Audi vorbesc despre o lansare la finalul acestui an şi o autonomie de 400 de kilometri după o singură încărcare. Valoarea vehiculată reprezintă o îmbunătăţire considerabilă faţă de prototipul actual, care garantează 215 km.

Hackenberg vrea ca noul R8 e-tron să servească drept pionier pentru viitoarele vehicule electrice ale mărcii. Oficialul german a mai declarat că propulsia electrică are un mare viitor şi că vede o trecere la vechiulele cu zero emisii pentru toţi cei prezenţi în industria auto.

 

 

Comentarii