lukoil-banenr

Audi A1 de la MTM trece de 300 km/h

Micul Audi A1 a trecut în ultima perioadă printr-o metamorfoză, transformându-și imaginea de supermini trendy într-una de sportivă compactă. Pornind de la modelul expozițional 1.4 TFSI, iar acum proaspăt anunțatul A1 quattro, Audi ne-a făcut o idee despre cât de sportiv poate fi micuțul hatch.

Pilot Autoexpert

Tunerul MTM, specializat pe modele Volkswagen/Audi, a mirosit potențialul care se ascunde sub această caroserie de vedetă urbană, și a dezvăluit Audi A1 Nardo Edition – model dedicat evenimentului anual de pe circuitul de la Nardo. Modificat intens pentru a atinge viteze de supercar, MTM Nardo Edition dezvăluie un motor turbo în cinci cilindri, de 2,5 litri, așezat transversal, folosit și pe TT-RS sau RS3, tunat acum să dezvolte 500 CP.

Cuplul de 600 Nm dezvoltat de această motorizare dementă, se duce printr-o cutie de viteze manuală în șase rapoarte direct către roțile din față și catapultează liliputanul model până la 100 km/h în 4,5 secunde. Ce-i drept, are și un diferențial cu alunecare limitată, dar chiar și în aceste condiții, este greu de imaginat cum reușește să pună atât de multă putere pe asfalt doar cu ajutorul roților anterioare, fără să te-arunce de pe drum de fiecare dată când o calci pe coadă.

Dacă ai totuși testicule îndeajuns de mari încât să-i dai cât fuge, și acestea nu îți impiedică accesul în mașină, MTM Nardo Edition atinge o viteză maximă de 324 km/h.

Comentarii