lukoil-banenr

Audi A3 sedan va fi produs în China

Pilot Autoexpert

Compania Audi pune deja la punct ultimele pregătiri pentru un rival pe măsura al celui mai nou sedan Mercede-Benz – varianta sedan a actualului A3, programată să ajungă pe piaţă spre finalul acestui an.

Primul contact cu modelul în trei volume al germanilor va avea loc încă de luna viitoare, în data de 20 aprilie, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Dezvoltat pe aceeaşi platformă MQB, noul A3 Sedan va prelua o parte din liniile de design ale conceptului cu acelaşi nume, expus în 2011, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Noutatea absolută o reprezintă decizia oficialilor din Ingolstadt de a produce modelul în trei volume la o uzină din China, pe care o patronează alături de partenerul local FAW. Această decizie reconfirmă intenţiile Audi de a se concentra pe piaţa din China, acolo unde segmentul premium cunoaşte o evoluţie pozitivă.

Audi A3 sedan va împrumuta, cel mai probabil, motoarele actualei variante hatchback, de la TSI-urile de 1.2 litri şi 1.8 litri, până la dieselul 2.0 TDI de 150, respectiv 184 de cai putere.

Comentarii