lukoil-banenr

Audi F12 e performance

F12 e performance este un prototip electric bazat pe supercarul R8. Modelul a fost realizat în urma unei colaborări dintre companiile Audi, Bosch şi mai multe departamente ale Universităţii RWTH din Aachen. Platforma lui R8 este folosită pentru a testa capacităţile unui sistem de propulsie electric compus dintr-o varietate de module care ar putea fi implementate într-o serie de modele electrice noi, iar sistemul de propulsie este testat alături de un acumulator de 38 kWh.

Pilot Autoexpert

Sistemul de propulsie al lui Audi F12 e performance este compus din trei motoare electrice, controlate separat de o unitate centrală. La viteze reduse, motorul montat pe puntea faţă se ocupă doar de propulsie. La viteze mari, motoarele care angrenează puntea spate sunt activate pentru a furniza un nivel superior de putere, totalizând 204 CP şi 550 Nm.

Audi F12 are şi o serie de componente din fibră de carbon, dinte care o parte ar putea fi introduse în producţia de serie, spun reprezentanţii mărcii Audi. F12 e performance este a doua versiune electrică a supercalui R8, după R8 e-Tron.

Comentarii