lukoil-banenr

Audi şi internet 4G – o premieră inedită

Pilot Autoexpert

Primul automobil de serie din lume cu internet 4G prin tehnologia LTE devine Audi S3 Sportback. Sistemul este oferit opţional şi necesită o cartelă SIM conectată la un operator care oferă servicii 4G. Acesta poate transforma maşina într-un hotsport WLAN pe loc, alături de serviciile Audi Connect oferite, cum ar fi internet radio, Twitter, Facebook şi altele.

Al doilea model din gama Audi care va primi internetul la standard LTE este A3 Sedan. Asemănător modelului S3 Sportback, consumul de date realizat de maşină va trebui să fie plătit de proprietarul vehiculului, iar proprietarii vor avea nevoie de un abonament care să le confere serviciul respectiv într-un regim de preţ preferenţial.

Referitor la ofertele concurenţilor, BMW are cele mai mari şanse de a deveni al doilea constructor de automobile premium care va oferi internetul 4G la bordul modelelor sale, deoarece lucrează încă de anul trecut la integrarea tehnologiilor Connected Drive cu standardul LTE şi sursele din cadrul mărcii au confirmat că lansarea sistemului va avea loc până în 2015, în acelaşi an urmând ca General Motors să ofere şi el la rândul său modele cu tehnolgoie LTE.

Cât despre disponibilitatea pe piaţă a premierei de la Audi, oficialii au declarat că, începând cu luna noiembrie a anului curent, toată gama A3 va putea fi comandată cu suport pentru internet 4G.

Comentarii