lukoil-banenr

Traffic Light Information, pe care am prescurtat-o la TLI este un sistem care va permite şoferilor să afle cât le-a mai rămas de aşteptat până la culoarea verde a semaforului! Tehnologia va fi disponibilă pe unele modele Q7, A4 şi A4 Allroad, începând cu anul 2017, în SUA, unde în prezent este testat sistemul.

Pilot Autoexpert

Pentru a putea face acest lucru, Traffic Light Information, va recepţiona date în regim online (live) de la sistemul de monitorizare a traficului din SUA, prin intermediul comunicaţiilor LTE. Informaţia primită va fi ulterior prelucrată şi va apărea pe afişajul electronic al ceasurilor de bord, sau va putea fi citită pe head-up display, în dependenţă de dotările maşinii.

Însă ceea ce contează cu adevărat este faptul că noua tehnologie, va servi drept bază în viitor, pentru sisteme evoluate în care să fie incluse şi sistemul de navigaţie al maşinii, funcţia start/stop şi multe altele, împreună contribuind la o mai bună eficienţă a consumului de carburanţi, timpi reduşi pentru orice traseu parcurs, cât şi diminuarea ambuteiajelor.

Deocamdată însă, nu se cunoaşte exact în care state din SUA va funcţiona noul sistem şi dacă acesta ar putea ajunge şi în Europa.

451621_news-2016-audi-news-tlio-3

Comentarii