lukoil-banenr

La scurt timp după debutul oficial al noului model Audi A4, constructorul german de automobile lansează un nou spot publicitar în care ne dezvăluie minunea de tehnologie de faruri cu matrixe LED.

Pilot Autoexpert

În nivelul de echipare standard, generaţia B9 a lui Audi A4 este dotată cu blocuri optice cu xenon, însă opţional sunt oferite şi farurile cu LED. Pentru cei care vor să fie în pas cu noile tehnologii moderne, Audi oferă şi farurile cu matrice LED, cele care au debutat în premieră pe vârful de gamă Audi A8.

Noile blocuri optice şi-au dovedit eficienţa în nenumărate teste, iar acum sunt gata pentru a fi oferite şi pe o clasă mai mică. Acest lucru ne vorbeşte despre faptul că în viitorul apropiat, tehnologiile de vârf, vor deveni din ce în ce mai accesibile clienţilor în segmentul de automobile compacte, aşa cum este şi Audi A4.

Pe lângă puterea de iluminare mult mai mare a noilor faruri, acestea mai au şi câteva funcţii „în plus” menite să sporească confortul condusului pe timp de noapte. Astfel, la întâmpinarea unui automobil pe contrasens, blocurile formate din LED-uri se vor deconecta rând pe rând pentru a forma un coridor în care lumina să nu orbească participantul la trafic venit din sens opus. Curbele sunt acum iluminate din timp, graţie sistemului care vine conectat la unitatea de navigaţie al Audi MMI, şi care „ştie din timp” ce viraj urmează.

Mai pe înţelesul tuturor este şi videoclipul de mai jos, în care ne sunt demonstrate clar, priorităţile noilor blocuri optice cu matrice LED.

Comentarii