lukoil-banenr

Cei de la Audi au pică pe bavarezii de la BMW și nu ascund acest lucru. Motivul este unul simplu, supremația în clasa premium. Și dacă acum câțiva ani brandul din Ingolstadt era doar pe locul trei fiind bătut de Mercedes și BMW, iată că astăzi au reușit performanța să se poziționeze pe locul doi.

FLYONE

Dar se pare că acest lucru nu-i încălzește mult pe cei de la Audi, scopul lor este poziția de lider și se pare că se mișcă cu pași mari spre acest obiectiv. Mai mult, de curând au și declarat că vor investi 25 miliarde de euro pentru acest lucru, adică cu până la 2 miliarde de euro mai mult decât era planificat anterior.

diselok

Rezultatele sunt așteptate în 2019 iar banii investiți, aproximativ 70 %, vor fi direcționați pentru crearea unor noi modele. Astfel, gama TT va fi lărgită, pe platforma coupeului fiind construite încă alte trei tipuri de caroserii. Compacta A3 va primi un monovolum iar gama suv-urilor va fi completată de Q1 și Q9! Noua generație R8 va primi și o versiune hybrid iar hypercar-ul R10 va fi creat pentru a se bate la egal cu LaFerrari și Porsche 918. În plus, vor apărea și două modele full electric. Astfel, gama actuală de 50 modele va crește pînă la 60!

Totodată, Audi va reconstrui uzinile din Ingolstadt și Neckarsulm iar un miliard de euro va fi investit în uzina sa din Mexic la care va fi asamblat SUV-ul Q5 destinat pieței nord-americane.

Nu ne rămăne decăt să așteptăm ca să vedem dacă planurile ambițioase ale germanilor vor aduce roade. Si să nu uităm de brand-ul BMW pentru că, bavarezii nu stau nici ei pe loc și la fel ca și Audi, reinvestesc în dezvoltare!

Comentarii