lukoil-banenr

Audi nu va produce în serie eco supercarul R8 e-tron

R8 e-tron, versiunea electrică a supercarului din Ingolstadt reprezintă vârful tehnologiei de mobilitate eco, însă producţia sa de serie stă sub semnul întrebării. Potrivit publicaţiei Autocar, Audi a construit deja 10 exemplare de R8 e-tron, complet funcţionale, doar că acestea nu vor ajunge şi în showroom pentru că germanii nu intenţionează să le vândă.

Pilot Autoexpert

Potrivit oficialilor, decizia vine după ce tehnologia bateriilor nu a evoluat suficient pentru a permite o autonomie mai mare şi o încărcare mai rapidă. De asemenea, costul bateriilor este foarte mare şi ar influenţa negativ preţul final.

Contează şi că decizia de a produce un R8 electric nu a fost una eronată. Supercarul eco a ajutat foarte mult la însuşirea unor cunoştinţe solide în domeniu, cunoştinţe ce vor fi folosite pentru producţia de serie a modelelor electrice.

Audi R8 e-tron este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.2 secunde şi să atingă o viteză maximă, limitată electronic, de 200 de km/h. Autonomia estimată de germani este de 215 kilometri.

Comentarii