lukoil-banenr

Producătorul de automobile din Ingolstadt, a scos la teste un Q2 nu tocmai obişnuit. Acesta parcă arată diferit de restul pozelor spion apărute până acum în presă. Toată lumea spune că ar fi chiar un SQ2, care l-am putea vedea în anul 2018, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Pilot Autoexpert

Reprezentanţii Audi declară de mult timp că vor să lărgească gama modelelor de performanţă şi să pună accent în special pe SUV-uri şi crossovere, care se bucură de un succes nemaipomenit. Printre acestea se numără şi SQ2, prototipul căruia deja îl vedem testat în diferite condiţii.

Producătorul german va aplica formula clasică pentru acesta, adică îl va echipa cu elemente sport ale exteriorului, pentru ca să arate mai agresiv, frâne mai performante, eşapamentul va primi patru flanşe de evacuare, grila radiatorului va fi redesenată şi într-un final, SQ2, va fi dotat cu nişte jante mai mari cu design sport.

Toate modificările şi elementele care diferă crossover-ul de performanţă de modelul simplu Q2, sunt ascunse la moment de camuflaj, anume datorită lui putem să ne dăm seama unde vor fi aplicate schimbările.

La capitolul tehnic, SQ2 împrumută propulsorul de la hot-hatch-ul S3. Acesta reprezintă o unitate turbo, de 2.0 litri volum, capabilă să dezvolte 292 CP şi 380 Nm cuplu motor. Tot aici este prezentă tracţiunea integrală Quattro şi transmisia automată.

Din câte observăm în pozele fotografilor spion, inginerii de la Audi practic au terminat lucrul asupra crossover-ului compact de performanţă, astfel presupunem că nu mai avem de aşteptat mult până la debutul oficial, care probabil va avea loc în primăvara anului 2018 la Salonul Auto de la Geneva.

Comentarii