lukoil-banenr

După multe zvonuri şi tulburări cu tot genul de poze spion și randări ale noului Q7, în sfârșit producătorul a hotărât să nu mai aștepte pînă la deschiderea Salonului Auto de la Detroit iar astăzi a prezentat publicului primele imagini cu noul model!

FLYONE

Să tremure concurența, BMW, Mercedes și Land Rover, cam așa ar putea fi primele cuvinte care ar descrie design-ul noului model. Este unul conservator și păstrează trăsăturile caracteristice ale primei generații. Deși cei de la Audi declară că mașina arată acum mult mai dinamic și mai puțin voluminoasă, noi cei de la redacţie suntem de părerea că arată mult mai greoi în  comparaţie cu prima generație. Să fie dimensiunile în creştere de vină? Încă nu cunoaștem care este lungimea și lățimea mașinei, asta deoarece producătorul nu a oferit nimic mai mult decît 3 poze dar cert este un lucru, aerodinamica mașinii a fost simțitor îmbunătățită!

diselok

2016-Audi-Q7-2

Dacă e să generalizăm, cea de a doua generație a mastodontului german este construită pe platforma MLB Evo și preia multe elemente de desig comune cu ale coupe-ului TT. Găsim o grilă hexagonală mare, faruri angulare dar și multe clustere cu lumini ce folosesc tehnologia LED. La posterior observăm noi stopuri de o formă dreptunghiulară gen Audi A6, dar și o linie coborâtă a plafonului care are un rol aerodinamic foarte important.

Cea mai radicală schimbare vine la interior care acum a preluat rețeta modelului A8, cea a minimalismului! Nu știm pe cât de reușită este dar merită de remarcat calitatea materialelor și atenția acordată detaliilor. Noul Q7, la fel ca și modelul TT, dispune de un panou de bord digital care se traduce printr-un ecran de o rezoluție înaltă dar și un monitor amplasat central. Deocamdată nu se cunosc detalii ce țin de motorizări dar, redacția AutoExpert a obținut informații confidențiale despre unul dintre motoarele diesel, cel cu volulmul 3.0 litri, care în cazul lui Q7 va livra 272 cai putere! Un alt propulsor, de data aceasta pe benzină, se bucură de acelaşi volum al camerelor de ardere, de 3.0 litri şi este capabil să livreze 333 de cai putere.

2016-Audi-Q7-3

Va mai fi disponibilă și o versiune S-Line care se va numi SQ7. Sub capota acestei versiuni se va regăsi un motor, fiți atenți, diesel de 4,2 litri cu două turbine și tocmai 600 CP!!!

În Moldova, lansarea oficială al noului Q7 va avea loc în luna Aprilie a lui 2015. Rămâneţi aproape!

Comentarii