lukoil-banenr

Audi R10 diesel hypercar complotat

Surse neoficiale susţin că germanii de la Audi iau în calcul ideea unui viitor hypercar cu motor diesel – R10, poziţionat peste actualul R8, un model sportiv cu tracţiune integrală ce se bucură de un real succes.

Pilot Autoexpert

Dacă informaţiile se adeveresc, viitorul R10 ar urma să beneficieze de pe urma tehnologiei folosite de Audi în cursa de anul acesta de la LeMans – noul R10 ar urma astfel să fie materializarea legală, pentru şosea, a conceptului R18 e-tron quattro. Trenul de propulsie va folosi aceleaşi principii, însă va fi uşor modificat pentru a se putea adapta rulării cotidiene.

La baza acestuia va sta un motor diesel performant, cel mai probabil un V8. Cei care se gândesc deja la vechiul V12 folosit pe Q7 şi pe conceptul R8 V12 TDI vor fi dezamăgiţi să afle că motorul nu va fi regăsit pe viitorul V10. Oficialii şi inginerii din Ingolstadt au precizat de nenumărate ori că unitatea cu 12 cilindri diesel este prea grea şi are un cuplu motor ce poate fi cu greu administrat de cutiile actuale.

Viitorul motor V8 va lucra împreună cu două motoare electrice pentru a oferi performanţe de invidiat, dar şi un consum redus de combustibil.

Comentarii