lukoil-banenr

Audi R18 TDI debutează în S.U.A. la Petit Le Mans

Pilot Autoexpert

După ce și-a revendicat a zecea victorie pe pâmânt european la cele 24 de ore de la Le Mans, cei de la Audi vor ca noul R18 TDI să ocupe primul loc și la echivalentul american al acestei competiții – Petit Le Mans, care se va ține între 30 septembrie și 1 octombrie pe circuitul Road Atlanta, din apropierea orașului Braselton, Georgia.

Între 2000-2005, respectiv 2005-2008, cele două automobile competiționale care au dominat această cursă de anduranță au fost modelele Audi R8 și succesorul său, R10 TDI. Totuși, a treia generație a acestei familii de mașini de curse, reprezentată de modelul R15, nu s-a dovedit a fi la fel de competitivă ca premergătorii săi la Petit Le Mans.

Din această cauză, Audi revin pe pământ american cu două exemplare ale noului prototip LMP R18 TDI, care vor fi alergate de echipa Joest Racing. Fiecare dintre acestea cântăresc numai 900kg și sunt propulsate de noul motor V6 TDI de 3,7 litri și 532 cai putere.

Dacă ești curios cum arată în mișcare și cum sună noul R18 TDI, dar nu mai ai răbdare trei zile până la sesiunea de calificări de la Petit Le Mans, cele trei clipuri de mai jos îți sunt recomandate.

 

 

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSkoda Citigo
Articolul următorBMW seria 5