lukoil-banenr

Audi R20 ar putea deveni în 2017 un supercar bazat pe bolidul dedicat curselor de anduranţă

Audi vrea să acceadă în liga constructorilor de supercaruri. Bugatti produce ultrarapid-ul Veyron, Lamborghini va lansa Aventador Veloce, iar Porsche pregăteşte modelul 918 Spyder. Audi este singura marcă premium din grupul Volkswagen care se bazează doar pe R8 şi pe viitorul R8 e-tron pentru statutul de supercar. Lucrurile însă se vor schimba în curând.

Pilot Autoexpert

Audi lucrează deja la un supercar pentru şosea mult mai extrem decât actualul R8. Va fi bazat, conform unor surse interne, pe modelul dedicat curselor de anduranţă numit R18. Iar numele purtat de acest viitor supercar ar putea fi Audi R20 şi va împrumuta elemente de design direct de la modelul de curse. Elemente ca farurile LED verticale sau ariprioara aerodinamică verticală centrală, element specific modelului Audi R18 e-tron quattro ce a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans. Noul supercar Audi ar putea fi lansat în 2017, iar pentru propulsie va folosi un sistem hybrid format dintr-un motor turbodiesel V6 ce va dezvolta 550 CP asociat cu alte două motoare electrice de câte 75 CP fiecare. Interiorul va fi şi el inspirat din lumea curselor cu camere de luat vederi în locul clasicelor oglizi retrovizoare şi centuri cu prindere în patru puncte.

Aston Martin a prezentat şi un logo special pentru a-şi marca aniversarea a 100 de ani de la debut. Cei de la Aston Martin vor sărbători şi la Festivalul Vitezei de la Goodwood, fiind programate o serie de festivităţi în cadrul respectivului eveniment.

Comentarii