lukoil-banenr

În sfârșit cei de la Audi au prezentat publicului noul RS3 Sportback – compacta cu tracțiune integrală care îi scoate din ecuaţie pe cei de la Mercedes-Benz A 45 AMG cu un nou titul de cel mai puternic hot-hatch în segment!

FLYONE

Cum? Cu ajutorul unui porpulsor de 2,5 litri volum, în cinci cilindri ce livrează 362 de cai putere! De fapt, RS3 preia estafeta motoarelor performante în 5 cilindri care au apărut în 80 şi cu care bolizii de curse Audi s-au impus în faţa concurenților. Noul RS3 este cu 55 kg mai ușor faţă de generația precedentă şi cântăreşte numai 1520 kg. Maşina va fi oferită exclusiv doar în caroseria Sportback iar prezentarea oficială va avea loc în cadrul salonului Auto de la Geneva din primăvara anului 2015.

diselok

New-Audi-RS-3-Sportback-2

Vorbind despre motorul în 5 cilindri, după cum spuneam, acesta produce 367 CP dar şi un cuplu motor simţitor de 465 Nm care este disponibil pe o plajă de turații cuprinsă între 1.625 şi 5.550 rpm. Unitatea pe benzină este cuplată la cutia de viteze cu dublu ambreiaj care îî conferă o schimbare a treptelor fulgerătoare. Astfel, sprintul 0-100 km/h este realizat în 4,3 secunde iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Cum era şi de aşteptat, tracțiunea integrală este un atribut obligatoriu în cazul modelelor RS3.

Chiar dacă este o mașină cu valențe sport, noul RS3 dispune de un sistem start/stop și sistem de recuperare a energiei care îi permite să realizeze un consum mic de carburant, înregistrând o medie de 8,1 litri la 100 km parcurși. Emisiile de CO2 sunt și ele mici în raport cu performanțele, 189 g/km.

New-Audi-RS-3-Sportback-3

Pentru a face față puterii sporite, inginerii Audi au înlocuit vechiul sistem de frânare, cu unul mai performant, iar suspenia a fost la rândul ei recalibrată şi a redus 25 de mm din garda la sol a automobilului.

Prețurile noului model încă nu au fost comunicate dar cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

New-Audi-RS-3-Sportback-4 (1)

New-Audi-RS-3-Sportback-6

New-Audi-RS-3-Sportback-7

Comentarii