lukoil-banenr

Audi RS7 – noul supercar cu 5 uşi

Pilot Autoexpert

Audi RS7 Sportback a debutat la Salonul Auto de la Detroit în versiunea de serie – noul membru al gamei RS de la Audi preia motorul lui RS6 Avant, o unitate V8 twin-turbo de 4.0 litri şi 560 CP, cuplată la o transmisie automată cu opt trepte care transmite puterea prin sistemul de tracţiune integrală quattro. Datorită unui sistem de dezactivare a cilindrilor, consumul mediu al noului model reuşeşte să se menţină în jurul cifei 9.8 litri la sută. Accelerarea de la 0 la 100 km/h poate fi realizată în 3.9 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h. Pachetul Dynamic, oferit opţional, urcă viteza maximă la 280 km/h, tot limitată electronic. Există şi un pachet Dynamic Plus, care ridică viteza maximă la 305 km/h.

Clienţii pot opta pentru o suspensie pneumatică adaptivă sau pentru o suspensie sport convenţională cu funcţia dynamic ride control. Prima variantă prezintă o gardă la sol redusă cu 20 milimetri. Opţional, clienţii pot comanda discuri de frână ceramice cu un diametru de 420 milimetri.

Interiorul super-coupe-ului Audi RS7 preia toate elementele standarte de pe un model din această familie, cum ar fi scaunele sport, pragurile cu ornamente RS7, ceasuri de bord revizuite şi volanul sport. Habitaclul prezintă numeroase ornamente din fibră de carbon, care îi conferă lui RS7 un aspect mult mai sportiv. Scaunele din spate au şi ele un profil sportiv.

Astfel, noul duel: BMW M6 Gran Coupe vs. Mercedes-Benz CLS 63 AMG vs. Audi RS7 Sportback poate începe.

Comentarii